Despre noi

Encristal AV este unicul importator și distribuitor din România a obiectelor din cristal (24% Pb) realizate de fabrica Neman.

Fondată în anul 1883 pe malul râului Neman de către  Iulius Stolle și Vilghelim Craesvkii, fabrica Neman este o întreprindere ce și-a capatat prestigiul și valoarea de-a lungul a celor 130 de ani de activitate. Confecțiile uzinei au un stil aparte datorat experienței și a dexterității căpătate de-a lungul timpului.

Potrivirea desavârșită, frumusețea și rafinamentul elementelor oferă combinația perfectă pentru un design modern, dar și clasic în același timp, aducând prestigiu și distincție fabricii. Toate produsele sunt fabricate și gravate manual de către maeștri ai cristalului, tradiție ce a ramas neschimbată de-a lungul timpului. Astfel, fiecare pahar are o personalitate aparte, oferită de iscusința și maestria autorului.

Produsele intreprinderii Neman se bucură de un renume internațional, fiind apreciate în țări ca Germania, Franța, Olanda, Bulgaria, Belgia, Grecia, Italia, S.U.A., Canada, Rusia, Kazahstan, în Țările Baltice, iar acum sunt disponibile și în România prin intermediul societății comerciale Encristal AV.